Suomen Windsurfer Liitto

Mitä on Windsurfer?

SWL ry on Suomen Purjehdus ja venelilyn luokkaliitto ja toimii myös läheisessä yhteistyössä Suomen Purjelautaliitto ry:n (SPLL) kanssa. Olet sitten minkä ikäinen tai minkä painoinen tahansa, on Windsurfer LT purjelauta täydellinen lauta lajiin opetteluun ja harrastamiseen kuinka vaativalle tasolla vain. Taitojen karttuessa voit tutustua myös moniin muihin purjelautaluokkiin, joista saat enemmän tietoa SPLL:n sivuilta www.spll.fi.

Windsurfer on se, mistä purjelautailu 1967 alun perin alkoi ja kasvoi nopeasti maailman- laajuiseksi liikkeeksi, kun noin 400 000 Windsurferia myytiin ympäri maailman. Windsurfer -brändistä tuli pian synonyymi koko lajille. Kun purjelautakehitys alkoi hajautua moneen eri suuntaan, Windsurfer väistyi joksikin aikaa taustalle. Nyt laudasta on kehitetty uusi versio ja sen helppous kiinnostaa jälleen.

Windsurfer on tehnyt vahvan comebackin ja luokka kasvaa ympäri maailman, myös Suomessa. Sen etuja ovat mm. yksityyppiluokka, eli kaikilla samat välineet, nopea ja helppo rikaus, kohtuullinen hinta, toimii kolmesta solmusta 30:een, sopii niin mökkikäyttöön kuin kovan tason kansainvälisiin kisoihin, eri kokoisille ja ikäisille harrastajille.

Tyynellä säällä lautaa voi käyttää suppaukseen tai vaikkapa joogaan ja kalastukseen. Ja kun vesistöjä peittää jää, rikiä voi kelkan kera käyttää jääsurffaukseen.

Tule oppimaan, jos olet vasta-alkaja tai hyppää suoraan Windsurferille,
jos olet palaamassa lajin pariin. Tervetuloa!