Suomen purje- ja leijalautailuliitto

Suomen purje- ja leijalautailuliitto ry on purjelautailun, leijalautailun, leijahiihdon, leijasurffauksen ja siipilautailun lajiyhdistys. Järjestämme lajien kursseja ja kilpailuja, sekä pyrimme lisäämään tietoisuutta näistä lajeista ja harrastajien määrää Suomessa. Lisäksi vuokraamme veneitä harrastustoimintaan liittyen ja toimimme yhteistyössä monien muiden alan toimijoiden kanssa.

Purjelautailu on yksi valloittavimmista urheilulajeista. Siinä yhdistyy lainelautailun jännitys ja purjehtimisen rauha. Yksikään muu laji ei tarjoa yhtä vahvaa tunnetta ulkona olemisesta ja vaivattomasta liikkumisesta veden päällä.

Leijalautailu- ja leijahiihtokursseja järjestetään ympäri Suomea, kts. lista kitekouluista. Tai sitten menee vaan rohkeasti surffirantaan juttelemaan leijaharrastajien kanssa, jotka varmasti osaavat neuvoa eteenpäin.

Siipilautailu eli siipisurffaus (engl. wing foiling, wing surfing, wing sailing) on Suomessa vanha talvilaji, ja viime vuosina markkinoille tulleiden uusien välineiden ansiosta nyt kovassa nousussa myös kesälajina. Uudet siivet ovat ilmatäytteisiä kuten leijat. Siipilautailussa yhdistyy purjelautailu ja leijalautailu. Talvella voi myös käyttää jäykkärakenteisia Skimbat-siipiä (kitewing.com).

Lajin harrastajia löydät Facebookista ryhmästä Wing Surf Finland.